samtal.

Väntar samtal ifrån barnmorskan vaknade imorse med en sån underlig känsla och smärta neråt i magen trodde för en stund att nu jävlar kommer bebis men efter ca en timme började det kännas bättre och jag lyckades somna om. Tänkte först ringa förlossningen men jag vill inte riktigt ringa dit hela tiden heller så jag har ringt barnmorskan nu istället och ska höra med henne vad hon tycker. Jag skulle vilja komma in på en koll så allt ser bra ut eftersom jag har så ont i nästan en vecka nu med sammandragningar varje dag.
 
Ja idag blir det väl inget speciellt att göra då jag knappt kan röra mig ska enbart vila hela dagen beroende på vad jag får för svar av bm men tror inte att jag kommer få komma in idag då dom oftast inte har tid samma dag man ringer och typiskt som det är så är det ju självklart fredag idag.
 
 
 
 

Fotboll och godis

Har precis kommit upp ur ett varmt bad väldigt skönt för alla smärtor för dom senaste dagarna har foglossningen blivit sjukt smärtsam jag kan inte vända mig i sängen lyfta benen när jag ligger på rygg ja you name it och det gör ont. Men det hör ju till så jag välkommnar det och fortsätter längta efter bebis :D
Idag var det inte enbart ny vecka utan även nytt 10 tal i nedräkningen så 69 dagar kvar idag <3
 
Har innan badet även ätit en sjukt god middag mitt favorit recept med kasler pasta och chilisås i ungnen ska nog äta lite till om en stund måste bara smälta det stora lasset jag nyss vräkt i mig haha och sen undrar jag vem det jävleln är som krymper mina kläder hahaha
 
om en stund blir det mys i soffan framför fotbollen heja tyskland så klart måste ju heja på mitt andra land eller ja ett av dom blandras som jag är haha.
 
Hittade föresten en sån söt bild på mina älsklingar vilken den ena jag saknar mer en jag kan förklara.
En gamling som ligger och snällt tar imot när den lille vill bitas jag busa =)

Ny vecka.

Som vanligt vid denna tidpunkt så sitter jag och äter frukost jag har blivit lite av en latmask senaste veckan och inte vaknat förns 10.30. Men jag sover väl längre för att jag behöver det antar jag =)
Blev ganska dålig uppdatering igår för under kvällen fick jag extremt ont i magen och en massa sammandragningar som vanligt så det blev enbart en massa vilande och fotbollstittande.
 
Idag är det ju även torsdag igen och ny vecka för mig och bebis
 
Gravid v 31
 

Barnet

Barnet är nu cirka 40 centimeter långt från huvud till fot. Nu börjar det närma sig födelselängden. Många har redan hår på huvudet som kan ha vuxit upp till två centimeter. Barnet kan ha lagt sig tillrätta med huvudet nedåt men det är inte säkert. För förstföderskor fixeras den delen av fostret som kommer först i bäckeningången ofta tidigare än för dem som fött barn tidigare. Hos de sistnämnda kan föregående fosterdel vara rörligt ända tills förlossningen startar.

Vikt 1 800 gram.

 

Mamma

Din lungkapacitet har ökat från 500 till 800 kubikcentimeter luft per andetag. Det behövs både för barnet och för dig själv. Den ansträngning det innebär att vara gravid kan göra dig andfådd. Bebisen fyller upp större delen av magen. Det kan kännas trångt och tungt. Många kvinnor samlar på sig vatten. Om dina ben är svullna och känns tunga kan du prova med stödstrumpor. Det kan också hjälpa att ligga eller halvsitta med benen i högläge. Tala med din barnmorska eller hör efter på apoteket. Har du börjat tänka på förlossningen? Känns det bra, roligt, spännande, ångestframkallande, häftigt? Prata med din familj och dina vänner. Din barnmorska finns också där för att reda ut begrepp och lyssna till dina tankar.

 

klänning!!!

SItter vid datorn och letar klänning för fullt jag har upptäckt att det inte är det lättaste att hitta när man är gravid. Jag har iof hittat ganska många på nätet men jag vill inte beställa hem utan jag vill kunna pröva plagget och kolla hur det sitter och desutom har jag inte riktigt koll på vilket strl jag har i dagsläget då jag har gått upp ca 1-2 storlekar... Jag har hittat en klänning på hm som jag har vart och kollat på men bara inte orkat pröva en lat som jag är. Kan iof även vara för jag inte har bestämt mig om jag tycker den är fin eller inte.
 
 
Men som sagt jag måste ha en tills om ca 3 veckor då jag ska gå på bröllop! sen skulle jag vilja ha en tills min födelsedag också det skulle vara en trevlig omväxling att ha på sig något fint istället för mamma jeans och linne.
 
 

Kvällsmacka.

Sitter och äter mina kvällsmackor som består av knäckebröd med leverpastej och saltgurka så sjuuukt gott bara riven morot som saknas :p
 
Idag har jag nästan legat i sängen hela dagen med sammandragningar och ont i ryggen har haft maraton tittande på two and a half men plöjde genom hela säsong 5 haha men men är man sängliggandes så är man. Får hoppas på att morgon dagen är bättre för då skulle jag behöva åka till polisstationen och hämta ut mitt leg så jag har de gjort och det är bara imorgon dom har öppet sent.
 
Har blivit så trött på senare tid sover dåligt på nätterna sover middag under dagarna och orkar inte hålla ögonen öppna efter kl 21 på kvällarna. Har fått halsbrännan ifrån helvetet den sitter i från sekunden jag vaknar tills jag somnar är bara borta under tiden jag äter så jag går omkring och små äter hela dagarna 
 
Så nu har jag fått klaga av mig liite så då är jag nöjd :D nu kan jag gå och sova av mig irritationen vakna upp imorgon och vara glad. 
 
God natt folket sov så gott.
 

REGN!!!!

Vilket roligt väder vi har det nu regn regn regn vart är solen som alla säger ska komma på sommaren allt jag ser är höst regn och höst stormar. Inte för att jag skulle önska 40 grader och sol men lite sol och inget regn skulle inte skada känner jag.
 
Från och med idag ska jag även börja äta mer fibrer och börja med järntabletterna igen jag hade så sjukt ont i magen i fredags så jag har skippat dom hela helgen men kände direkt att jag måste börja med dom igen så ska försöka lägga om kosten äta mer fibrer dricka mer vatten och äta mer mat med järn så kanske jag bara kan ta dom varannan dag istället.
 
Men nu ska jag bara slappa som vanligt då jag har sjukt ont idag och är så trött att jag inte vet vart jag ska ta vägen.

ont!

Idag har jag haft ganska ont vilket jag förstod att jag skulle ha då jag överansträngde mig igår ... men men det går över så det har inte blivit mycket gjort idag för mig iallafall jag har bara plockat ordning lite i vardagsrummet fixat i bokhyllan vi ställt in där och damsugit lite. Har även precis fått i mig en god middag med fläskkotlett friterad potatis som vi skivade och beaneassås och hickory sås.
 
Just nu sitter jag och har matkoma i soffan med rocky medans marcus är inne i bebisrummet och städar och har sig. Bara en helg till nu sen är det klart sjuuukt skönt sen kommer även vagnen hem snart och den + allt annat i bebis väg måste kunna ställas någon stanns då jag inte vill ha det runt om i hela lägenheten.
 
Känner mig sjukt rastlös i hela kroppen då jag inte riktigt orkar med allt i samma utsträckning längre jag är van att städa plocka möblera bygga ja allt sånt helt själv och hur mycket som helst. Och inte nog med det så älskar jag att hålla på som att tex städa gör mig på så sjukt bra humör och nu då när jag knappt kan damsuga utan att bli sängliggandes i dagar får jag panik ganska jobbigt men jag brukar tänka/intala mig själv att det ger mig något underbart i slutändan så det är värt det.
 
 

Puh!

Puh är vad jag säger just nu då jag precis kommit upp ur badet efter ha vilat ut efter en sjukt ansträngande dag för både mig och marcus. I morse var marcus iväg till jysk för att handla lite och när han kom hem hade han fått med sig en garderob äntligen!!! men fy fan vilket helvete att bygga ihop ALDRIG mer! Han hade även köpt en förtidig födelsedags present till mig gissa om jag blev glad när han dök upp med något jag har tjatat om att jag vill ha i typ 1 år.
 
Denna helt otroligt sjukt snygga bänk till våran hall.
 
Fick även en sån där skobehållare man hänger i garderoben så jag slipper ha mina skor i kartonger
och sen hade han även äntligen med sig en skohylla så jag slipper ha skor i hela hallen woho.
 
Så nu efter ha behövt bygga ihop en jävla massa saker idag möblerat och haft sig så är jag/vi lagom trötta så nu blir det en lugn och stillsam kväll i soffan för att sedan inta en tidig sömn i sängen.

trötmössa

Har precis kollat på lejon kungen 3 eller vad den nu heter den med bara timon och pumba haha den är så sjukt rolig tror jag säkert har sätt den 20 gånger eller så det är en sån film man aldrig tröttnar på. Har även vräkt i mig ostbågar och jordgubbar med grädde så nu tror jag att magen ska sprängas eller så kan det vara för att bebis lever rövare ... 
 
Idag har vart en ganska lugn dag vi har äntligen efter mycket om och med fått ner tapeterna i bebisrummet har ju stött på en massa krångel där så imorgon ska marcus äntligen börja spackla och ha sig så vi kan måla det i veckan för jag vill ha klart det tills min födelsedag. Så jag stolt kan visa upp hur det blivit och även sätta upp spjälsängen bädda den och få in allt annat som ska dit.
 
Ska även imorgon få mina efterlängtade garderober/garderob vet inte en om vi ska köpa 1 eller 2 jag har inte riktigt bestämt mig för om jag ska ha in en garderob eller bara byrå i bebisrummet... Jag tänker att till en början är det nog skönare och bara ha lådor att vika ner hennes kläder i en att behöva hänga upp dom i galgar hela tiden...
 
Tänkte även slänga upp lite bilder ifrån våran solpromenad i fredags.
Rocky hittade pinne att tugga på
Hans "lilla" pinne :D
Jag och min "smala skugga!
 
Men nu blir det nog att göra kväll här hemma snart så sov så gott allesammans.
 
 
 
 

Lördag och bebis drömmar

Lördag idag dock helt sjukt tråkigt väder regn regn regn kollade precis vädret och tydligen ska det regna varje dag tills onsdag.. Men det kan vara ganska härligt att sitta inne under ett täcke i soffan och kolla genom någon serie eller någon bra film medans man hör regnet smattra på rutorna.
 
Hade en helt underbar dröm inatt drömde att jag födde min "mina" bebisar fick tydligen tvillingar i drömmen en pojke först och sen kom flickan som dom vetat om hela tiden var en helt underbar dröm jag längtar så sjukt mycket att få föda min lilla flicka och att få bara hålla om henne och se henne. Jag brukar gå omkring och fundera på hur hon kommer se ut vilken ögonfärg hon kommer få eller vilken hårfärg hon kommer ha, kommer hon bli blond som sin mor kanske? MEN snart så.. dom här 30 veckorna som har gått har sprungit fram så dom 10 som är kvar kommer nog bara springa förbi dom också =)
 
 

Torsdag och lugn dag.

Inte så mycke uppdatering idag jag har haft ganska ont och vart helt slut känns som om livmodern har gjort ett gympa pass på 100timmar eller något men fick även över 40-50 smärtsamma samandragningar igår så det är väl inte konstigt... Idag har jag bara latat mig legat på balkongen hela dagen och tagit det lugnt var en snabbis ner till affären och handlade jordgubbar men det var mest för att få komma ut mer i solen då vi bara har skugga på balkongen :p
 
Igår hade jag som sagt sjukt ont under dagen och på kvällen blev det mycket värre och jag fick ont bak ut i ryggen och ner i baksidan av benen ringde in till förlossningen som rådde mig att ta en varm dusch och 2 alvedon och de hjälpte faktiskt så pass att jag kunde somna och idag har det vart mycket bättre skönt nog så blir att försöka ta det så lugnt som möjlig under helgen och hoppas på att det försvinner.
 
Just nu är min älskade Marcus nere på posten och hämtar ut min nya mobil som äntligen kommit och efter det skulle han förbi chinaresturangen och köpa lite mat har en sån underbar man som hjälper till och tar hand om mig när jag har ont.
 
Även torsdag idag och ny vecka går in i vecka 30 idag och det känns väldigt bra.
 

Barnet

Barnet växer och växer. Nu börjar proportionerna likna ett nyfött barn. Hjärnan växer och veckar ihop sig mer och mer. Nu är det trångt därinne, men barnet kan fortfarande slå kullerbyttor och röra sig ganska fritt. Många mammor säger att om barnet rörde sig mycket i magen är det aktivt även utanför.

Vikt 1 600 gram

 

Mamma

Nu har tre fjärdedelar gått av din graviditet, bara tio veckor kvar. Det kan vara bra att fundera lite över hur det kommer att bli när barnet kommit ut. Passa på att göra sånt som du gissar att du inte hinner sedan. Gå på bio, fika med en kompis, gå till tandläkaren eller frisören. Barnets tyngd kan göra det svårt att hålla balansen. Försök tänka på hållningen så att du inte får belastningsskador. Försök att äta allsidig och nyttig mat, det påverkar mer än du tror och du kan må mycket bättre.

bm besök

Har precis vräkt i mig en kebabtallrik eller ja vräkt och vräk men ätit kanske är bättre ord.. Idag var vi som sagt hos barnmorskan och allt såg bra ut magen hade vuxit som den ska till och med mer en vad hon hade trott att den skulle :D Hjärtat slog på så perfekt som det alltid gjort och järnvärdet hade ökat från 102 till 109 så inte så mycket men ändå uppåt och det är väl bättre en neråt.
 
Pratade dock om mina samandragningar då dom har kommit tillbaka och har som sagt även fått mer "mensvärkssmärta" och idag har det vart sjukt mycket samandragningar och även "hårdare" mage samt illamående så har fått strikta ord om att fortsätter det så är det bara att åka in till förlossningen igen så har suttit nu sen jag kom hem och klockat och räknat dom men som tur är så har dom lugnat ner sig tack vare att jag bara vilat sen vi kom hem så håller tummarna på att dom försvinner annars blir det väl att ringa iallafall imorgon och höra vad dom säger.
 

Onsdag!

Sitter och äter frukost äter resterna ifrån middagen igår så pasta sallad blev det idag måste komma ihåg att köpa hem frukost idag så jag har något att få i mig på morgonen...
 
Idag ska vi till barnmorskan igen hoppas att mitt järnvärde har ökat sen sist nu för jag vill inte ha behövt äta dom där tabletterna i onödan så kul är dom inte... ska bli kul och mäta magen också och se hur den har vuxit på dom 4veckorna sen vi var där sist! För från och med nu blir besöken tätare nu har det vart 4-5 veckor mellan besöken men från och detta besök så ska jag tydligen dit varannan vecka och kolla allt.
 
Ska snart ta ut rocky på en promenad så han är avrastad till han ska vara hemma själv åh hoppas han inte står och skäller hela tiden. Det skulle vara så skönt om han kunde lära sig att vara hemma själv igen  han har ju klarat det förut han är så fjantig... men det är väl så nu också att efter ha sluppit i 3 års tid så är det svårt att lära sig igen.!

sovdags!

Sovdags sitter och kollar på oz på tv har börjat följa den serien igen för typ 9de gången eller så... Blir ganska mycket tv tittande nu när jag inte kan vara så aktiv på dagarna/kvällarna. Men får ta igen det så fort bebis kommit då ska det blir aktivitet på denna kropp en massa promenader och annat bra.
 
Har dom senaste dagarna fått sammandragningar/förvärkar? får som en sån otrolig mensvärkssmärta som sitter i upp till över 1 minut och strålar även ibland ut i ryggen det gör så ont att jag blir helt kallsvettig och inte kan stå upp när dom kommer men ska till min bm imorgon så ska ta upp det med henne då.
 
Ska bli spännande och se imorgon för rocky ska bli hemma själv en stund och när han var det igår så var han tydligen tyst när marcus kom hem vilket är jätte bra men vet ju inte om det bara var tur att han var det just då eller om han börjar lära sig. Dock hade han hoppat över gallret från sovrummet och sprang fritt i lägenheten busshögen så får se om han håller sig på plats imorgon eller om han rymmer igen.
 
 

spindel....!!!!

Fy fan okej att jag har min spindel hemma och i terarium men den har lås på sig och jag har inte valt själv att ha den utan blev helt enkelt med den... Men som sagt den har ett lås på buren så den inte kan komma ut och jag slipper ha den lös i lägenheten!!! den är där den är helt enkelt.

MEN när jag går in i badrummet för att bada och hittar en äcklig jävla spindel i badkaret då är det fan inte lika kul stor var den också eller nej inte stoor stor men ja inte en liten fjutt heller usch har fortfarande inte kunnat gå och bada eller duscha vill inte ens gå in där jag duschade ner den i avloppet och satt för proppen så den inte kunde krypa upp igen....

Så här äcklig var den!!!

Frukost dags

Sitter här hemma och äter frukost glömde köpa hem något till frukosten igår och kom på att mina mackor var slut men som tur var så hade jag rostbröd i frysen så det blev rostade mackor med kaviar.

Igår som sagt var jag och fixade ett nytt legitimation och fy fan säger jag bara vi åkte ändå till polisstationen till kl 15 för att slippa rusningen när alla slutar jobb mm. Men tro fan att det var lika mycket folk iallafall 3,5 timmar tog det. Men vi gick omkring i centrum och kollade lite i butiker och åt mat på Mc donalds och även där krånglade som f*n det var bara sommarstudenter som jobbade så jag fick vänta 20minuter på min hamburgare helt sjukt.

Har även nu bokat tågbiljetter ÄNTLIGEN så om ca 3 veckor åker jag och marcus upp till norrland till min härliga släkt och ska få se min fina kusin gifta sig. Jag har inte vart där uppe på säkert 10år så det ska bli väldigt kul. Skulle igentligen flygit upp men jag har fått flygförbud som jag har mina sammandragningar och då fick det bli tåg istället...

Måndag!

Vet att jag inte har vart speciellt aktiv här senaste dagarna men har helt enkelt haft annat för mig. Igår var vi hemma hos min kusin i södertälje och firade honom åt en massa sötsaker en helt underbar tårta som min faster hade gjort. Fick även träffa deras nya familjemedlem en helt sjukt sötbusig valp som försökte leka med rocky hela tiden men rocky var inte så himla imponerad av henne han bara morrade och tyckte hon var jobbig.

Idag ska jag försöka komma iväg och fixa ett nytt legitimation känns som om det är dags nu då mitt gick ut för 2år sen och jag måste ha ett gilltigt den dagen då jag ska föda. Idag är det även ett nytt 10tal i graviditeten är nere på 79 dagar nu till bebis kommer sååå jag längtar :)


Regnig lördag!

Inte alls en rolig dag idag då det bara regnar och regnar har precis vart nere på konsum och handlat lite middag så idag blir det fläskytterfile med ungsrostade grönsaker och beaneassås jag skulle kunna leva på den maten så god tycker jag att den är.

Dagen idag har bestått av en massa playstation spelande har spelat F1 med marcus märks att vi inte hade spelat på länge för det gick inte så jävla bra jag blev diskad hela tiden...
Jag tror att det blir en filmdag idag som vädret inte är roligt tror det blir starwars filmerna tyckte marcus nämde att han ville se dom =)




helg.

Fredag idag och trött som attans är jag har sovit sjukt dåligt i natt har vaknat säkert 100gg ja eller kanske några mindre... gick och la mig en stund för att vila vid 13 tiden men då fick jag besök istället så tji fick jag. Efter marcus hade slutat jobba så åkte vi till salem hem till min bror och sanna där vi satt ute på deras gräsmatta och åt kebab pratade/skrattade medans hundarna åt gräs eller åt på sitt godis fast dom bara skulle ha det den andra hade knäppskallarna...

Nu har jag precis kommit upp ur ett urskönt varmt bad shit vad underverk det gör för kroppen när man är gravid tog ett fotbad innan det oxå då jag hade så ont i mina fötter och vader insåg att dom har börjat svullna och samla på sig lite så nu blir det väl att införskaffa dom där snygga stödstrumporna jag har hört talas om.

Marcus gick hem till en kompis för att se fotbollen men jag och rocky valde att vara hemma då vi är så trötta jag säger vi då han ligger och snarkar efter dagens bravader. Så nu ska jag väl fixa lite hemma plocka ordning lite på vardagsrumsbordet fixa skålar till mina jordnötsringar,chips och godis jag har införskaffat till kvällen och när min käre älskling kommer hem igen så blir det filmmys i soffan

Äntligen hemma!

Nu har jag äntligen kommit hem öppnat mig en burk cola och myst ner mig i soffan. Har haft det trevligt under kvällen ätit smörgåstårta gosat vove och pratat massor. Och idag var rocky för första gången hemma hos sin nya hundvakt och det hade tydligen gått väldigt bra han hade känt sig som hemma på en gång och hoppat upp i soffan och gosat med henne så det känns bra att det fungerade tur att han inte är blyg min lilla kille.

Åkte som sagt även till haninge c innan firandet idag och gick på hm hittade en massa bebis fynd och en blus till mig då jag är mycket nöjd! Så skönt för nu börjar kläderna till bebis växa på sig har även börjat köpa i lite större storlekar som 62 så  man har dom första månaderna klara och sen så vet man aldrig vi kanske får en bjässe till bebis redan från början :p




Och sen självklart var jag tvungen efter alla neutrala färger att ta något rosa =)

Torsdag och Studentfirande

God morgon alla underbara! Sitter här helt nyvaken och seg rocky ligger och drömmer och "pratar" i sängen snart så ska jag väcka honom så vi kan gå ut på morgon rundan. I dag ska vi iväg på studentfirande då Marcus kusin tar studenten. Jag ska där i mot inte gå på utspringet då det ligger för långt bort och jag har ont men kommer fira honom hemma hos sig sen.
Men innan det ska jag åka till centrum och gå lite i affärer tänkte kolla om jag hittar något fint till min underbara busbebis i magen.

Idag är det även Torsdag vilket som vanligt betyder ny graviditets vecka för oss här hemma nu börjar det gå fort inte alls lång tid kvar tills jag får min älskling.

Gravid vecka 29

Barnet

Nu börjar det verkligen likna en riktig liten bebis. Pojkar väger ofta lite mer än flickor.

Barnet växer och frodas. Nu är det ungefär lika långt som en vanlig skollinjal, men olika barn är olika långa redan nu. Barnet har antagligen fortfarande inte lagt sig till rätta utan ligger ibland med huvudet nedåt och ibland med huvudet uppåt eller åt sidan.

Vikt 1 400 gram.

Mamma

Barnet och magen fortsätter att växa och det kan kännas som om dina inre organ trängs undan. Fostrets sparkar kan ses utanpå magen. Att känna mycket sparkar är helt normalt. En del känner mindre än andra. Från livmodern ner mot ljumsken går det så kallade livmoderband. När livmodern växer och livmoderbanden tänjs ut kan du känna en smärta som strålar ut mot ljumsken och blygdläpparna. Efter förlossningen drar banden ihop sig och besvären går över. Kanske känner du av förvärkar? Ett bra sätt att slappna av och dämpa dem är att lägga dig i ett varmt bad. När du slappnar av avtar värkarna.



Bakning

Fick för mig att jag skulle gå långpromenad med rocky idag men kom ner till konsum och insåg att foglossningen inte var och leka med idag speciellt med hans dragande. Så jag gick in på konsum och skulle handla middag och gick förbi bakhyllorna och fick världens sug på att baka något så efter en massa handlande och tänkande så kom vi hem och började baka det blev först choklad muffins med strössel på och sen choklad snittar ( behöver jag säga att jag tycker om choklad)?




efter allt bakande hade jag en väldigt söt rocky som var sjukt sugen på kakor =)
(fast man inte får äta choklad)

svammel svammel svammel

Ny dag nya tag såg idag på min graviditetsapp att jag har gått 70% av graviditeten idag shit vad fort det går jag kommer ihåg precis i början då jag var så stolt över att ha paserat 20% och nu helt plötsligt är det endast 84 dagar kvar (högst förhoppningsvis) vill gärna slippa gå över tiden och hon kan gärna få titta ut liiite tidigare bara en vecka eller så.

Angående filmen jag skrev om igår som vi tittade på ... skum film skumt slut absolut inte dålig men inget jag skulle rekomendera folk att se. Jag tycker den var seg och inte alls läskig men det beror väl också på vad man anser vara läskigt i filmer jag personligen tycker att övernaturliga fenomen är så hemskt att titta på samtigt som jag älskar det.

Idag så ska jag bara fortsätta ta det lugnt tänkte pyssla lite hemma har fått in tankarna på att jag vill få upp spjälsängen och sätta den i sovrummet så jag kan bädda den med mitt helt otroligt söta nalle puh sätt. Jag har alltid tänkt förut att jag ska ha spjälsängen i bebisrummet och en vagga/korg i sovrummet men nu när jag fått tänka lite på det så tror jag att jag vill göra tvärtom... För bebis kommer nog att vara mest i vårat sovrum dom första månaderna iallafall och jag har fått för mig att hon kommer sova bättre i spjälsängen då.





Skräckfilmsdags!

Fixade ner första säsongen av fresh prince in bel air och har suttit hela dagen och plöjt genom den så kul och titta på något som man inte sett på så många många år har även letat som en galning efter sabrina tonårshäxan men har upptäckt att den är sjukt svår att hitta och när man väl hittat den så har den knappt gått och få ner tråkigt...

Har precis vräkt i mig Marcus korvstroganoff till middag väldigt smaksigt och till efterrätt nu under kvällen så blir det en fruktsallad med grädde och förhoppningsvis någon film. Jag har känt mig så otroligt nere senaste dagarna och vill bara krypa ner under mitt täcke och kolla på någon bra film och tycka synd om mig själv.. haha sånt är jag bra på att tycka synd om mig själv när något inte är bra.


Hittade filmen jag vill se och det blir



Frukost

Sitter och äter lite frukost med betoning på lite! hade bara rostbröd hemma och absolut inget pålägg fy tort och tråkigt så nu blir det efterrätt bestående av vitamin och järntablett smaskens haha. Efter det tror jag att jag har en söt liten rocky som vill gå ut han har kommit och lagt sig i soffan framför mig och glor som f*n sötnosen ...


Idag får bli en lugn dag för natten har vart sjukt jobbig jag har vaknat 1000gg känns det som av både svårt och andas och ont i magen jag tror jag ansträngde mig liite för mycket igår när jag hade en tokstäddag både damsugning och skurning dubbelt upp och en massa annat grovjobb det slet på kroppen liggamenten är inte trevliga idag Gör ont av att bara röra sig eller spänna kroppen/magen.


Fotboll

Sitter i soffan har ganska nyss vräkt i mig lite middag som bestog av strimlad fläskytterfile med chilisås och pasta väntar på att fotbollen ska börja och då blir det cola och chips med dip.

Huvudvärken som jag hade tidigare idag försvann för att komma tillbaka nu igen och jag börjar bli lagom trött på att ha den till och från hela tiden har börjat fundera på om det har med mina bihålor och göra som jag hela tiden har nästäppa...


irriterad!

Sitter ner i soffan och tar det lugnt en stund har precis ätit lunch och städat lite i lägenheten efter helgens busande har även startat en maskin med tvätt och en med disk. Fick dock en sådan enorm huvudvärk helt plötsligt så ska försöka vila bort den.

Blev så förbannad idag när jag vaknade och upptäckte att min mobil ej fungerade eller rättare sagt kortet!!! abonnemanget var avstängt det är så kul när sånt händer speciellt när man ej står på det själv och betalar allt som det ska och den andra personen strular så jag behöver sitta och betala på ett kort som ej går att använda! Men nu har jag ett kontantkort i telefonen och har täcknat ett nytt kort hos telenor i stället och äntligen med den nya telefonen jag vill ha helt jävla awesome så förhoppningsvis kommer de om 2 veckor det var lite leveranstid på telefonen tydligen stor efterfrågan.

Så denna telefon blev det jag har ju 1an på den nu och detta är 3an så jag kommer nog bli väldigt nöjd med uppdateringen.




Trött tröttare tröttast!

Har precis lagt en väldigt övertrött olle som sista timmen bara har gått omkring och vart missnöjd stackarn det är nog jobbigt att vara utan mamma och pappa och sen ha en rocky och att hålla koll på som dessutom ska gå efter en vart man en går. Och sen vart ute och röjt en massa i både skog och lekparker han hade all sin rätt att vara helt utmattad.

Som sagt idag har vi vart ute på skogspromenad där vi har utforskat skogen kottar, pinnar och jagat rocky. Vi har även vart i en stor lekpark och åkt rutschkana och gungat. Hemma har vi sprungit omkring och busat ritat med kritor och kollat lite på disney kanalen och fotboll i förbifarten.
Så nu är även jag och Marcus helt slut i både kropp och huvud efter en natt med dålig sömn och en dag men en massa bus. Men snart är detta vardag för oss när våran egna lilla bebis kommer så det är bara att vänja sig att tiden i soffan framför tv'n en hel dag snart är över haha men vad gör det när man får lyckan av ett eget litet pyre.






Lördag

Blev en tidig lördag idag för oss stackars olle har hostat hela natten och sovit orolig lilla plutten. Sen vaknade han vid 7.30 och då gick vi upp och gjorde välling och tog host medicin efter det blev det en promenad med rocky och en tripp till konsum och lekparken.

Just nu sover han middag efter mycket om och men så jag och marcus vilar i soffan till the day after tomorrow och rocky har däckat bredvid oss...


helg!

Fredag idag men blir hemma själv lite längre idag då marcus blir lite senare men vad gör det så länge han hinner komma hem innan butiken stänger så han kan köpa med sig godis och cola till mig.
Idag kommer även lilla olle hem till oss och blir här över helgen det ska bli spännande och se hur det går.

Har inte dock inte blivit mycket gjort idag som jag ansträngde mig liite för mycket igår så jag har haft en riktigt lat dag framför dator/tv i soffan. Men för att få något gjort idag så ska jag nog ta rocky på en liten promenad i solen .. jag tror han skulle uppskatta det min lilla plutt.

Försäkring?

Okej jag har helt glömt bort det där med gravid försäkring skulle ha ordnat med det för 2 veckor sen. MEN det är fan rena ljungeln det där ute och jag känner att det är dags att fixa med sånt men alla är ju bäst på något men sämre på annat. Jag tror jag har fått ner det till Länsförsäkringar eller folksam MEN vilken är bäst!? Finns det någon vänlig själ där ute som har koll på detta och känner att ja dig vill jag hjälpa så hojta gärna till vilken du tycker är bäst och varför!




Torsdag!

Usch vaknade upp idag och har så sjukt ont på vänster sida av ryggen vid skulderbladet och under gör sjukt ont när jag rör mig på vissa sätt och när ryggen är helt rak. Måste ha legat och sovit konstigt i natt och antagligen tryckt på där eller något.

Idag är det även torsdag igen som varje vecka och i mitt fall betyder ny graviditetsvecka.
så...

Gravid i v 28

Barnet

Nu har barnet stora chanser att överleva om det skulle komma. Barnet har ökat i vikt cirka tio gånger de senaste elva veckorna.

Barnet kan fortfarande vända sig ett tag till. De flesta barn brukar sedan lägga sig tillrätta med huvudet nedåt i födelsekanalen fast en del lägger sig istället på sidan eller med stjärten nedåt. Då kan man försöka vända barnet när det är ca 1 månad kvar till förlossningen. Hjärnan börjar forma de olika vecken. Hittills har den varit ganska slät.

Vikt 1 200 gram.

Mamma

Nu börjar tredje trimestern, den sista tredjedelen av graviditeten. Brösten kan börja läcka mjölk. Du kan ha ökat åtta till elva kilo eller mer. En del kvinnor kan känna sig  stora och tunga och ha svårt att röra sig obehindrat. Känsloyttringar och reaktioner kan åter bli starka som i första trimestern.


Godisråttan!

Har vart en bra dag idag har gått på en härlig promenad med mina bästa sen blev det ett långt bad när vi kom hem det uppskattades av min foglossning. Bebis där i mot vet jag inte alls vad hon tycker om att jag badar för hon börjar böka runt i magen på en gång och efter en stund var magen helt sne haha hon hade tryckt upp sig på högra sidan sötkorven.

Ikväll blir det sista filmen i beck serien sen har vi plöjt genom alla filmerna ska försöka att inte frossa i mig allt gott vi köpt idag blev en godis runda på konsum och sen en snabbis ut till glass bilen där det blev trollerimix och småstrutar när den åkte förbi också. Min plan är att spara till helgen men haha ja vet hur det brukar bli godisråtta som jag är.

Jag menar hur ska jag kunna låta dom här ligga i 2 dagar känns helt omöjligt.!


Kom även på att jag har glömt att visa upp det första plagget som köptes till bebis innan vi ens visste kön. vi kände där i mot direkt när vi såg de att den måste vi ha och det var en pyjamas, dock i strl 62 så den kommer inte kunna användas på en gång.

Haha ville fota rocky och han vet precis vad som gäller när jag tar fram kameran.. han gillar det inte alls han är inte som sin matte.
Så till att börja med blev jag bara stirrad på

Efter en stund tröttnade han och la sig för att sova i en ja enligt mig mindre skön ställning :p



God morgon!

Eller god och god har sovit som en kratta i natt både jag och marcus vi har väckt varandra till och från hela natten av olika anledningar. Sen vaknade jag vid 05 och kunde inte somna men vägrade gå upp så jag satt på lite 2 och en halv men på tv'n och vid ca 06,30 lyckades jag somna om igen och vaknade strax innan 10 så några mer timmar sömn fick jag.

Såg att idag är det exakt 30 dagar kvar tills jag fyller år fy vad tiden går fort tycker det var igår jag fyllde 18 och fick gå på "krogen" för första gången och om en måndad fyller jag tydligen 25.. Undra vart alla år har tagit vägen kan inte ens säga vad jag gjort med dom haha helt sjukt.
Aja 25 är absolut ingen ålder jag är fortarande ung.

Nej nu blir det lite frukost här hemma varm baugett med leverpastej woho haha ja och även mina äckliga järntabletter och vitamintabletter.

Slänger med en av mina favorit bilder på min älskade rocky.

3 Månader!

Idag är det exakt 3 månader tills våran älskade bebis kommer till oss <3 (eller rättare sagt är beräknad. ) Idag går jag även in i den 3dje och sista trimestern känns som om att allt har gått så fort. Det känns fortfarande som om det var igår vi var hos läkaren och han upptäckte graviditeten den som desutom skulle vart omöjlig och knappt kunnat ske.

Har även börjat nu med mina jävla (ursäka ordvalet) järntabletter och fy vad jag har fått ont i magen jag antar att det är tack vare dom mår även smått illa och känner inte alls något sug på att äta måste tvinga i mig mat... Ska ge dom någon dag till och se om det blir bättre men annars får jag försöka hitta andra bra sätt att få i mig skiten för det här tänker jag ej stå ut med.

så nu ska jag ta mig lite flingor och mjölk skulle göra mat men insåg att det är middags dags om någon timme så det blir något lätt istället.


Dåligt uppdaterade!

Har inte vart så sugen på att uppdatera har legat och vilat/degat hela helgen då jag har haft huvudvärk sen i onsdags som inte vill släppa.. Fick även ont i magen igår kväll och under natten blev orolig ringde barnmorskan och fick komma in dom kollade urinprov blodtryck och lyssnade på bebis hjärta.

Allt såg bra ut det var ingen havandeskapsförgiftning som dom halvt misstänkte vilket är sjukt skönt. Tråkigt nog är att dom inte vet vart ifrån huvudvärken kommer ifrån blev beodrad att börja med mitt val kvinna igen och äta alvedon kontenuerligt i 24 timmar för att se om det hjälper. Och även pröva att äta järntabletterna tillsammans med måltid istället för se om magvärken blir bättre.

Och Bebis hjärtljud låg som vanligt på 155 vilket var skönt och lät väldigt bra så hon var o påvärkad iallafall =)


sjuk!

vaknade upp idag och kände mig inte riktigt frisk och efter någon timme uppe ur sängen slog förkyldningen symtomen till, är lite halv varm snuvig dåsig och allmänt hängig men huvudvärken är borta så jag tror att den har legat och vart början på denna skit. Men men nu har det brytit ut så nu är det bara att vila så är den borta på någon dag förhoppningsvis!!!


Så idag blir det en riktigt lat dag vi har redan plöjt genom 3st beck filmer och bara degat på soffan under täcket. Jag har en ganska stor tendens att bli rätt så ynklig när jag blir sjuk det blir lite av tycka synd om mig för jag mår inte bra vad som en är! haha men det är ju synd om mig jag är ju sjuk och jag behöver ju uppvaktas så är det :)


Fredagsmys.

Huvudvärken har blivit mycket bättre under dagen så får hoppas att den försvinner helt tills imorgon annars tyckte barnmorskan att jag skulle ringa till förlossningen och få komma in dit och kolla upp det eller vänta tills efter helgen och komma till henne i nästa vecka.

Men nu har vi nästan precis ätit en god middag och sitter och spelar tetris på facebook haha vilket liv ... men snart så blir det att ta fram chips och dipp framför en bra film har dock inte bestämt en om vi ska fortsätta plöja beckfilmer eller om vi ska ta ett star wars maraton i helgen.


Regn

Åh vad jag älskar regnet vet inte vad det är men jag tycker det är så underbart när det regnar lukten smattret i mot ruterna kylan som kommer med regnet det är så mysigt. Ska dock erkänna att allt det där är underbart MEN enbart i typ 1 dag inte mer sen vill jag ha värmen tillbaka.

Får se vad denna dag har att ge jag har precis ätit frukost och vart ute med rocky. Sitter och känner efter om huvudvärken finns kvar och den är nog borta känner mig dock mossig i skallen och nyser hela tiden och har blivit snuvig så det är nog en förkyldning som spökar... Jag vill inte behöva ringa in till barnmorskan i onödan.



RSS 2.0