Godmorgon

God morgon säger jag då jag är relativt nyvaken är så otroligt trött idag vet inte varför igentligen då lillan sov 4 timmar mellan målen i natt så jag borde vara mer utvilad en vanligt men så är iallafall inte fallet. Sitter just nu i min soffa och tar vara på lite egentid medans bella ligger och sover äter lite ostbågar och dricker cola till frukost.
 
Hade lite mamma och bebis tid i sängen innan jag gick upp det finns nog inget bättre en att ligga och gosa med sin dotter.

 
Idag har jag planerat att försöka ha en lite plock och städ dag skulle vilja ta tag i dom små sakerna som att fixa ordning i bokhyllan och sånt men får se hur isabella vill ha dagen. Hon har blivit ganska mammig nu när marcus har börjat jobba och vill hela tiden vara i min famn vilket är helt okej för mig mer tid för oss. Hennes nya sätt att sova på är att ligga i mitt knä när jag sitter i soffan sötnosen 
så här är nya sovsättet som tydligen gäller. Så får man inte glömma att sova med favorit nappen för just nu är det bara mam napparna som gäller alla andra spottas ut på en gång och jag min dummer har tappat bort den ena så just nu har vi bara en .. 

Håller ju även på med en badrumsrenovering som drar ut på tiden också är så trött på allt strul som det innebär planen var att hantverkaren skulle komma och göra jobbet så smidigt som möjligt och snabbt med tanke på att vi har isabella hemma. För från första början skulle han ha gjort klart allt innan hon kom men det blev ju lite ändrat sen hon bestämde sig för att komma ut 10 veckor för tidigt. 
Men som läget är nu så har det blivit förskjutet i typ 2 veckor pga sjukdom och annat strul med både badrummet och föreningen SUCK... Det är tur att vi har två badrum här hemma annars hade det vart otroligt mindre kul.
 
Men men nu hör jag en liten bebis som håller på vakna upp så ska gå till henne =)
 
 

sjukling


Sitter hemma i soffan med min lilla förkylda bella var hos bvc igår och träffa läkaren som lyssnade på lungor och luftvägar som tur var lät allt bra så förkylningen sitter bara i näsan även om det är jobbig nog som liten bebis. Så nu kör vi med koksalt i näsan fick sprutor av bvc så vi lättare ska få rent näsan.
 
Idag har vi tagit det ganska lugnt var på en liten promenad i vagnen efter som den friska luften öppnar upp luftvägarna bättre på sötnosen. Sen har vi städat lite ätit lunch och nu sitter framför lite vampire diares i soffan. Kom även äntligen ihåg att ringa om ny tid till sös för ögonkoll på lillan dom ska se att hornhinnorna sitter som dom ska.

Ikväll blir det nog lite fotbollstittande och även se på prissn break som marcus nu fått mig att börja kolla på. Inte riktigt min typ av serie men vi gjorde en deal att jag ser på den med honom så kollar han på ghost wispers med mig efter den är färdigtittad på.

åska och regn

Söndag idag och regn och rusk ute, sitter just nu och kollar på AIKs fotbollsmatch på tv'n och väntar på att vi ska kunna få handla mat till både oss och isabella. Kommer nog bara vara en lat dag idag mysa i soffan och underhålla bellan när hon är vaken och kolla på film medans hon sover. Ska kolla på p.s I love you senare.
 
En liten mysbild ifrån morgon goset imorse
 
Har dom senaste dagarna haft en väldigt missnöjd liten tjej här hemma då vi börjat med järnet igen. Hon fick det när hon blev 6 veckor åt det i 1 vecka och hade så ont i magen och skrek hela dagarna. Så jag slutatde med det och kontaktade motagningssköterskan på neonetalen som gav rådet att börja med bara 1 droppe per dag och sakta öka uppåt och dessutom ge semper magdroppar och minifom så en så länge peppar peppar ta i trä har det gått bra får se på tisdag då vi ska öka till 2 droppar per dag. Man vill ju inte se sin älskade bebis ligga och skrika av smärta det gör så ont att se.

Helg och hockey

Som vanligt så är det kanske den bästa uppdateringen ifrån min sida. Men jag skyller på att jag har annat att göra och en liten undebar söt dotter och ta hand om =)
 
Isabella börjar bli en stor flicka nu imorgon blir hon 8 veckor gammal och det är 10 dagar kvar tills hon var beräknad. Hon väger nu 3100 är 47,5cm lång och har ett huvudomfång på 34,9 cm. Hon har börjat uppskatta sitt lilla babygym och tycker om att ligga och slå på leksakerna som hänger ovanför henne. hon är vaken mer och mer på dygnet skulle tro att hon har åtminstone 5-6 vaken timmar per dygn och ibland som nu har hon vart vaken i 3timmar i sträck.
 
Igår hade hon därimot en liten grindag men tror att det beror på att det var mycket som hände för henne  lite för många intryck. Vi åkte först till södertälje för att fira morfar som fyllde år och efter det åkte vi vidare till salem och träffade morbror för första gången. och tillslut gick vi hem till victoria och kollade på hennes nya lägenhet men då låg lilla bellan och sov i vagenen nästan hela tiden. När vi väl kom hem så gjorde vi ordning för natten och åt lite mat och somnade så gått i sin säng.
 
Idag skulle vi igentligen åkt till hovet och sätt en träningsmatch med AIK men bvc tyckte att hon fortfarande var lite för liten för dom ljuden som är på en hockeymatch och hon är ju fortfarande lite för liten för hörselkåporna som finns till spädbarn. Så hennes första hockeymatch får vänta några veckor till då premiären är.
 
Här ligger vi och gymmar efter frukosten =)
Även en liten gosbild från när hon ligger och sover hos mamma =)
 

Uppdatering

Nu har det blivit att jag missat och skriva här igen på flera dagar men nu kan jag skylla på att jag är mamma och inte har lika mycket tid eller att tankarna är på annat =) Men här hemma går allt bra med min lilla älskling i tisdags hade hon gått upp till 2420gram stora tjejen ska väga henne på tisdag igen ska bli spännande och se vad vikten blir då.. Ska även mäta och se hur lång hon blivit var 3 veckor sen som mätte sist och då var hon 44cm 
 
Idag blir även liten 6 veckor gammal och det är 24 dagar kvar tills hon är/var beräknad tiden går så sjukt fort nu sen hon kom ut. Snart är hon stor och självständig usch ... säger som min älskade marcus säger att vi ska ta henne till never ever land så hon förblir liten. Och nu äntligen börjar man landa och inse att man är hemma och inte tillhör sjukhuset längre vi kan skapa våra egna rutiner och hitta varandra på ett bättre sätt utan en massa andra inblandade 
 
Men igår kom jag äntligen iväg till ikea en stund för att köpa hem lite saker till henne så nu har vi äntligen ett skötbord så vi slipper byta blöja i soffan på en handuk haha köpte även byrån som jag pratat om så jag kan flytta ur hennes kläder ur min garderob fick även med smarta lådor som man lägger in i lådorna till strumpor haklappar mm. 
 
 
 

Skönt och vara hemma!

Det är så sjukt skönt att vara hemma nu efter så många veckor på sjukus speciellt när man inte var berädd och inställd på att ligga inne. Men nu ska man inte klaga vi har haft sån tur med våran dotter hon har klarat sig väldigt bra hon behövde bara kuvös i 7 dagar c-pap i ca 5 dagar och syrgas i ca 3 dagar så efter en veckas tid hade hon bara sonden kvar och vi fick flytta in på ett familjerum där vi tog hand om henne helt själva.
 
Isabella är en helt underbar bebis hon gnäller NÄSTAN aldrig men visst har hon sina stunder hon också. Men man märker att hon växer och utvecklas så fort när hon föddes vägde hon 1805gram och gick ner dom första dagarna till 1610 och då var hon inte stor utan låg mest och såg väldigt ynklig och liten ut i sin kuvös. Men nu 5 veckor senare så väger hon ca 2200gram och har vuxit 4cm på längden hon är mer vaken och utforskar världen runt om henne greppar efter saker mm. 
 
Fick även en kallelse igår till sös där dom vill kolla hennes hjärta och även se om hon fått några men efter att ha födds så förtidigt usch.. har inte ens tänkt tanken att det skulle ha kunnat blivit några kompliationer eller men på henne. Men efter brevet kom så insåg jag att det faktiskt kan vara så...
 
Här är en bild på vårat undervärk i bilbarnstolen på väg hem från sjukhuset ville inte alls sitta i stol. <3
 

Isabella

Okej har inte riktigt skrivit här på ett tag nu jag har haft lite annat för mig och viktigare saker att ta hand om då lilla isabella fick för sig att komma ut ca 10 veckor förtidigt i v 30+3.
 
Allt började fredagen den 29 juli då jag ringde min barnmorska och berättade att jag i en veckas tid hade haft sammandragningar och ont i magen hon rådde mig att ringa in till förlossningen för att kolla med dom och se vad dom tyckte. Så jag ringde in dit och dom trodde inte att det var något men ville ha in mig på en kontroll. 
 
Väl inne på sös så kopplade dom upp mig på ett ctg och det visade sig att jag hade väldigt täta och regelbundna sammandragningar och jag fick en bricanylspruta som skulle ta bort det men den fungerade inte alls så jag blev inlagd för observation och under kvällen så börjar läkarna prata om att ge mig en kortison spruta för att utväckla isabellas lungor för dom trodde hon kunde komma tidigare kanske om några veckor sa dom jag fick även något starkt dropp som skulle stoppa värkarna och det skulle sitta i 24 timmar.
 
Jag blev beordrad sängläge och under lördagen fortsätter värkarna och droppet hjälper inte så dom höjer dosen och ger mig yttligare en kortison spruta. väl på söndagen så kommer läkaren in och berättar  att dom måste ta bort droppet för jag har fått maxdosen men att jag ska räkna med att komma tillbaka om några veckor för att bebisen kommer nog komma tidigare en beräknat. då var klockan runt 13-14 tror jag. Runt 3 timmar senare har värkarna blivit otroligt starka och väldigt jobbiga så jag körs ner på förlossningen för observation jag genomgår även en rad massa otrevliga undersökningar ges starka doser morfin och andra tabletter som ska stoppa värkarna vid 19-20 på kvällen har jag riktigt starka regelbundna värkar som kommer 4st i minuten och har så ont så jag tror att jag ska svimma av.
 
Vid den tidpunkten kommer en läkare in och säger att nu blir det snitt vi måste ha ut henne vi tror att din moderkaka är på väg att lossna. efter det går allt väldigt fort helt plötsligt ligger jag på op bordet och är bedövad från bröstet och ner. Smärtorna är borta tack vare bedövningen och klockan 20:47 tas isabella ut ur mig och ca 10 läkare står redo för att slita bort henne till ett annat rum där hon kopplas in i maskiner och får sygas mm. Marcus som har vart med under hela operationen står nu brevid våran lilla bebis och tittar medans hon tas hand om.
 
Jag ligger kvar på op bordet och sys ihop medans marcus och bebis körs till neo avdelningen. När jag väl är ihopsydd så kräver jag att innan jag ska till uppvaket ska jag ner till min dotter och se henne och självklart får jag min vilja igenom. 
 
 
 
 
RSS 2.0