Torsdag ny vecka.

Vaknade med huvudvärk idag igen och den vill inte ge med sig jag fattar inte varför jag har så ont....
funderar på om det är vädret som det ska komma regn och ligger tungt i luften eller om det är bristen på cola som jag brukar dricka det varje dag men inte har druckit det sen i lördags.


Torsdag idag iallafall och en ny vecka här springer veckorna förbi =)

Gravid v 27

Barnet

Nu är det lättare att mäta barnets fulla längd inklusive benen. Barnet är cirka 30 centimeter i sin fulla längd. Barnets ögon öppnas efter att ha varit stängda en tid. Det övar att öppna och stänga ögonen. Hörseln utvecklas allt mer och barnet kan hoppa till vid kraftiga ljud eller snabba rörelser från dig. Nu är överlevnadschansen stor om barnet skulle komma ut för tidigt.

Vikt 1 kg.

Mamma

Nu kanske du känner en liten fot som trycker mot magen. Ibland tar barnet spjärn och prövar sina krafter. Du kan känna hur barnet "svarar" när du försiktigt trycker tillbaka. Du kan också börja känna dig tung och få bristningar, så kallade strior på mage och lår. Hittills har det ändå varit ganska bekvämt med en rund liten mage och en bebis som inte buffar till allt för hårt mot revben och insidan av magen.




huvudvärk!

Sitter och funderar på om man skulle ta och gå och lägga sig har en sådan huvudvärk fick det efter jag städat idag den kom från ingen stanns och jag försökte med dricka vatten använda glasögonen och alvedon inget hjälpte...! men sen efter några timmar så kom marcus hem och vi åt middag då släppte den äntligen! men nu under kvällen har den smygit sig tillbaka så min tanke är att sova bort den och hoppas på att den har försvunnit tills imorgon!!!

Kom på en rolig sak som hände i morse jag vaknar av att det är ett jävla liv någon stanns ifrån lägenheten och jag blir fly förbannad över att blivit väckt sätter mig upp i sängen och börjar leta efter marcus för att kunna skälla ut honom och be han vara tyst! Då visar det sig att stackarn är på jobbet och det jag hörde var byggnadsarbetarna på balkongen haha

Men men nu blir det att bädda ner sig i sängen och somna ååh älskar min säng den är nog min bästa vän!

Trött!

I dag råkade jag nog sova lite för länge vaknade 11,20 måste undersöka min mobil den har inte ringt 2 mornar på raken nu... Jag har vart så otroligt trött dom senaste dagarna vette fan inte varför eller jo jag vet att det säkert beror på att jag sover så dåligt på nätterna vaknar vid 05 varje morgon och har svårt och somna om brukar lyckas efter marcus gått till jobbet vid 7-8 sen beror det säkert på den där järnbristen jag har så idag MÅSTE jag införskaffa järntabletterna och hoppas på ett piggare resultat.

Igår så hade jag bestämt mig för att ha en städ dag men det gick inte som planerat för jag gjorde inte ett skit. Så idag blir det att dra upp rumpan ifrån soffan och faktiskt få något gjort för nu börjar det se ut som en tornado av kläder har blåst genom hemmet

Kläder.

Idag hämtade Marcus paketet som jag beställt ifrån ellos oh så nöjd jag blev det var 7st boddysar 3st par byxor 1par strumpor och en mössa med tillhörande filt.  Och även påslakanset spjälskydd och handuk i nallepuh men det får ligga o upppackat tills sängen är monterad och det kan bäddas in.

Bilder på kläderna som inköpts


nu börjar äntligen saker till bebis köpas in och göras klart och det känns underbart nu är det inte många stora saker kvar utan all små saker som ska införskaffas. Har hittat skötbordet jag vill ha nu och det ska jag köpa men det tror jag inte blir förens i juli.



Spel tvätt och städ!

Tisdag idag och inte alls det roligaste vädret ute stormar som attans så jag tänkte ha en städ och tvättdag blandat med lite sims3 spel. Fattar inte hur mycket kläder som kan användas av 2 personer jag skulle lätt kunna tvätta 2 maskiner om dagen fattar inte!

Är så jävla trött idag också vaknade upp kl 05 och kunde inte somna om bebis låg i magen och bökade och näsan var täppt så jag inte kunde andas. Och nässpray funkade inte men runt halv 7 lyckades jag äntligen somna om och sova tills 11 men känner ändå att jag är helt borta i huvudet idag men det är nog en blandning av allergireaktionen igår och dåligt med sömn i natt.




Mamnapp och ljusparty!

Helt sjukt Hur lätt man igentligen kan lyckas fastna vid datorn och spel jag fastnade framför sims 3 har inte spelat det på väldigt länge så vips så hade det gått över 2 timmar.
Men men kul som attans är det jag älskar att sitta och bygga hus och inreda dom få färglägga möbler väggar tak mm.

Ska snart börja med maten blir bara pasta och köttbullar med sallad idag ska gå snabbt så den är klar när marcus kommer hem då blir det att slänga i sig den lite snabbt för efter det blir det ljusparty det ska bli kul att se efter som jag vart på andra ljuspartyn och alla demar så olika ska väl även försöka att inte vilja ha allt som visas upp för det brukar oftast bli så jag blir inte alls shoppning galen.

Idag fick jag även mam nappen i brevlådan som man får via facebook när man gillar deras sida väldig söt liten napp ska bli intressant och se sen när bebis kommer om hon ens vill ha napp själv var jag en tummsugare som liten

så här såg den iallafall ut.


Måndag!

Sitter i soffan och gosar med min sömntuta till hund han har inte riktigt vaknat till liv men vi har precis ätit lite frukost så jag tror han ligger och väntar på att vi ska gå ut.
Känns inte som om att det skulle vara lika mysigt väder idag som det vart senaste veckan blåser som om det skulle vart en halv storm ute.

Idag föresten är det bara 100 dagar kvar av graviditeten så från och med i morgon är det 2 siffrigt nu märker man att det börjar gå undan så underbart nu är det faktiskt inte allt för långt tid kvar tills vi får våran älskade flicka.



Promenad i naturen

Nyss hemkommen ifrån en skön promenad i skog och natur med Marcus och Rocky det var väldigt uppskattat Rocky fick springa lös och ha det bra äta gräs och bada i diken.
Dock var det sjukt varm att gå på stora ängar utan skugga i stekande solhetta men nu ska man inte klaga när värmen har kommit.

Tog en massa bilder jag tänkte slänga upp här!


stötte på kurrekotten oxå


sen kan man se väldigt tokig ut oxå :D


Nu blir det att starta en maskin med tvätt och sen soffhäng framför formel 1.

Eurovison

Ja alltså vad ska man säga har nu sett 21 bidrag och det är fan inte många som imponerar enligt mig ska jag väl då säga. Lite för många balader för min smak så om man frånsätter sveriges bidrag så står islands mig bäst tyckte även att estlands var rätt okej. Men det norska i mig skäms över norges bidrag va fan var det, pinsamt...

Rocky där i mot tror jag skulle uppskatta att inte behöva lyssna på musiken hittade honom i sin säng med tassarna över huvudet min lilla älskling.


Men det ska bli kul och se hur sverige placerar sig i år jag tycker att euforia är en rätt okej låt jag gillar den nu MEN då ska jag erkänna att det är en låt som vuxit hos mig det tog en massa lyssnande innan den blev bra. Och jag undrar hur den kommer framstå i andra länder är det en låt som måste tjatas för att gillas eller är det kärlek vid första öronlyssnen?

Jahapp nej nu blir det att lyssna vidare och se hur röstningen går tror på en topp 5 placering iallafall.

Lördag!

Lördag idag och då var vi först och hämtade rocky i södertälje och efter det så åkte vi hem och köpte på oss lite potatissallad och grillad kyckling så tog vi en filt och gick ut och åt på gräsmattan på baksidan i solen helt underbart. Nu blir det lite vila och sen ikväll blir det eurovision med en massa gott som vattenmelon vindruvor och jordgubbar.
Och igår var vi på konser fast det blev inte riktigt som förväntat vi han med förbandet och en timme av ozzy sen blev bebis inte alls glad i magen och marcus fick ett migrän anfall så det var bara att åka hem..  Lite halvtråkigt men sånt som händer... Men det var kul och se den lilla stunden vi såg vi han med några bra låtar och fick se en ganska pigg ozzy röja på scenen.









Nyvaken.

Sitter och äter frukost med rocky som ska ha halva mackorna hela tiden blir inget kvar till mig söthunden blir att äta några extra istället så båda blir mätta ...

Snart dags och fixa mig för att åka in till först älvsjö och lämna rocky sen vidare in till stan umgås lite med veronica och pappa efter det blir det att möta upp marcus och åka till stadion för att se ozzy nice nice får se bara vad bebis i magen tycker om så höga ljud hoppas hon klarar av det ...

Läkarbesök och bm

Precis hemkommen ifrån läkaren och barnmorskan. Läkarbesöket gick bara bra dom kollade med ultraljud att allt såg bra ut med livmodertappen och så och den hade inte påverkningar vilket var skönt fick även bricanyltabletter utskrivna som ska hjälpa mot sammandragningarna. Men jag undrar ja hur stort huvud min lilla har för enligt rutin ultraljudet som gjordes förut ska jag vara i v 26 idag och enligt dom mätningarna på skallen läkaren gjorde nu så ska jag vara i v 27 haha har den 1 veckas större huvud ?

Även hos barnmorskan gick det ganska bra bebis sparkade på och ville inte alls att vi skulle lyssna på henne men hjärtljuden låg på 50slag vilket är bra Blodtrycket har stigit men låg fortfarande inom ramen på vad som är normalt där i mot hade järnvärdet sjunkigt en jävla massa låg inte alls bra till där så nu MÅSTE jag börja med dom där järntabletterna usch...

Men idag är det även torsdag vilket betyder ny vecka woho för mig/oss

Gravid vecka 26

Barnet

Barnet kan höra ljud och ljudnivån inne i magen som kan nå upp till mer än 80 decibel. Det är ungefär lika livligt som en stökig stadsmiljö.

Barnet lyssnar på ljuden i mammans kropp, magen som kurrar, nysningar och annat som händer. Det lyssnar även på mammans och omgivningens röster.

Vikt 900 gram.

Mamma

Hela kroppen påverkas av graviditeten. Därför är det viktigt för kroppen att vara i god kondition. Motion ökar konditionen och välbefinnandet. Om du är van vid att jogga, simma eller gymnastisera kan du fortsätta med det i samma utsträckning som förut men undvik gärna hård träning och tyngre sporter. Om du inte motionerar regelbundet kan du ta dagliga promenader eller cykelturer. Eller kanske simma någon gång i veckan. Du känner oftast själv vilket tempo som är bra för dig. Det finns även olika gymnastikgrupper för gravida. Hör med din barnmorska!

 

 

fotodags

Så där nu har killen ifrån renoveringsfirman vart här och han verkade helt okej så får hålla tummarna för att han kommer med ett bra pris till oss.

Idag har vart med petra och rocky dag vi har busat gosat och lekt en massa han har fått jaga sina såpbubblor som han älskar och fått leka med sitt älskade aktivitetsspel tog lite foton på min sötnos när han lekte.

Här sitter man och väntar på att få börja leka.
Sitter och väntar på att få börja leka!


Efteråt försökte han även leka med leksakerna på babygymmet.


Nu blir det att fortsätta med middagen som har blivit lite försenad som vi väntade besök. Idag blir det kokt potatis med fläskkotlett brunsås och rödvinbärsgele så sjukt gott efter maten blir det beckfilm.




mossig i skallen och geting invasion.

Vaknade upp idag helt slut i huvudet och har nyst som jag vet inte vad! jag börjar undra om dom hade katt hemma där vi köpte sakerna igår för fy vad jag har reagerat... Fast då tycker jag att det borde ha stått i annonsen men men blir att ta av alla tyger och tvätta upp dom idag ska ju ändå göras innan dom kan användas.

Tydligen kommer det hit någon ikväll som ska kolla på badrummet hoppas han kan ge ett bra pris nu vill jag bara ha det gjort nu nu nu. Skulle komma några på fredag oxå men kom just på att det måste bokas om för vi ska ju till stadion och se ozzy vette fan hur vi kunde glömma bort det...

Idag blir det att ta det lugnt och inte anstränga mig för imorgon blir det stan och träffa både läkare och bm så blir nog med springandes imorgon..

Föresten är det bara här runt mitt hus som det har blivit geting invasion eller är det överallt? under morgonen idag hade jag 3st getingar vid olika tillfällen i mitt fönster ska säga att jag HATAR getingar låg och gömde mig under täcket i säkert 10 minuter innan den jäveln flög ut igen fy fan! sega är dom också och stora som elefanter haha. Ska sätta marcus i arbete så fort han kommer hem nu ska myggnätet upp så jag slipper dom hemska insekterna!!!

fynd!

Nyss hemkommen har vart ute och fyndat tog en titt på blocket och lyckades hitta jätte bra och billiga bebis saker så jag ringde fort som attans och åkte nästan på en gång för att hämta det.

Det blev ett babygym en babysitter badinsatts och babynest även ett babyskydd men det ska vi dock hämta imorgon för vi fick inte med oss det hem som vi åkte komunalt



jag är super nöjd så skönt att kunna pricka av flera saker på inköpslistan till bebis.

Tisdag!

Min plan idag var att sova ut ordentligt men tji fick jag dom har hållt på att byta portar på min gård och hus så från typ 7 på morgonen har det bankat slamrat och borrats. Men helt lyckades dom inte för jag låg kvar i sängen och slumrade och drog mig tills kl 11 sen blev det frukost och promenad i solen med rocky.

Efter det så har jag tvättat städat och lagat mat så nu sitter jag i soffan och degar med en mätt och belåten mage. Har tänkt på vad solen gör mycket för humöret och orken jag är inte alls lika trött som jag brukar vara och mitt städhumör har skjutit i höjden vill städa möblera renovera det kryper i kroppen på mig och det jobbigaste är att jag inte kan eller jo klart jag kan hålla på men inte lika mycket som vanligt tack vare sammandragningarna... Just nu har jag hållt på att plocka och städa i 3 dagar och då har jag inte ens fått lika mycket gjort som jag brukar på en dag!.

Idag har även jag och marcus tagit tag i att ringa runt olika renoveringsfirmor för att få oferter till ena badrummet och det känns så skönt att vi äntligen tagit tag i det oxå så nu på fredag så ska 3 st olika firmor komma hit och kolla vad som behöver göras och ge ett prisförslag.


Promenad!!!

Fick min promenad idag marcus kom hem tidigare ifrån jobbet så vi tog rocky och gick omkring lite i området sakta sakta tog en bra stund och jag fick några sammandragningar men så skönt att få vara ute och röra på mig och få frisk luft och se solen det var guld värt!

Har precis klickat hem lite kläder till bebis en massa söta set och bodysar hittade även mitt efterlängtade nalle puh set till spjälsängen det är lycka det kommer bli så fint så fort jag får sätta ihop sängen och bädda den.
Jag menar hur sött är inte detta...!


Måndag!

Så härligt väder idag jag har precis ätit frukost och vart ute med rocky nu känner man verkligen att sommaren inte är långt borta när man är ute. Just nu vill jag bara ha tillbaka min balkong hur svårt ska det vara att sätta på ett nytt räcke det är ju det ända som är kvar ... kom igen ...

Vad ska man hitta på idag då jag skulle vilja gå ut och gå på en promenad men jag hittar fortfarande inte på några bra promenad vägar här och gå ut och virra själv är inte roligt...

Så får se helt enkelt vad dagen har att ge ska nog rensa bland mina kläder som tar upp en jävla massa plats kommer ju ändå inte kunna ha dom på ett bra tag alla byxor är för tajta och tröjorna för korta så lika bra att lägga undan dom tills man har användning för dom.




Stor städ!

Idag fick marcus för sig att stå hela dagen i bebisrummet igen fy fan jag lider med honom när tapeterna ligger lager på lager och tar en hel jävla evighet att få ner men snart så är allt nere bara en väggdel kvar typ .

Men som han höll på med sitt så fick jag myrkryp i hela kroppen jag vill oxå pyssla och fixa ( städa ) så jag har städat hela köket och snart vardagsrummet har dock stött på problem helt plötsligt ifrån ingen stans när jag höll på så högg det till i sidan på magen det kändes som om något sprack och gick sönder fy fan den smärtan men efter vila så kändes allt relativt bra igen men jag kan och vill inte fortsätta fixa jag måste lära mig lyssna på kroppen den tyckte uppenbarligen att jag hade ansträngt mig för mycket.

Så nu går jag över till att laga lite mat istället hungern håller på att ta död på mig blev en lätt lunch/mellanmål idag jag och marcus åt vattenmelon och vindruvor och det håller man sig inte mätt länge på..  Så maten i dag ska bli strimlad fläskytterfile som jag steker och sen låter puttra i grädde med chilisås och har bandspagetti till det är så otroligt gott och enkelt.

Satt föresten idag och kollade genom bilder och hittade en på mig från förra sommaren och insåg att jag saknar hur jag hade håret då svart och rakat på sidan men jag har sparat och sparat nu för att få det och bli långt ( längre ) så det vore sjukt dumt och görat igen men ja....

Hittade även en bild på våran andra familjemedlem som jag glömt och visa upp här i bloggen så här kommer hon!

Soool

precis kommit hem har vart iväg och flängt lite och hunnit med både fika och lite mat vart väldigt trevligt. Rocky trodde dock när jag kom hem att jag vart borta i flera år han blev helt tokig och lämnar nu inte min sida sötkorven.

Får se vad resten av dagen har att ge jag ska köra igång en massa tvätt nu när jag kan :D ska väl även ta hand om min käre älskling som har stått i flera timmar och rivit tapeter i bebisrummet han är så underbart duktig nu när jag inte kan hjälpa till ...




Glaaaaaad!

Idag är en otroligt bra dag jag har fått hem mitt hjärta till hund som jag saknat till tusen att vara utan honom är en plåga han förgyller verkligen mina dagar.


Så här åker man tåg lite ohyffsat när man är mattes hund men det är okej för jag är så söt =)

För att sen göra dagen ennu bättre så åkte älskligen och köpte tvättmaskinen och fixade hem den ååh vilket köp aldrig mer tvättstuga som ligger en bit bort åh tänk att kunna tvätta precis när det passar MIG haha lite kul hur något som en tvättmaskin kan göra mig så lycklig det märkt att man ändrar prioiteringar när man blir äldre.


Äntligen hemma och vilar.

Idag åkte jag och Marcus för att införskaffa lite färg till bebisrummet och jag som ville ha vitt vitt vitt ändrade mig totalt och bestämt ville ha lavendel som tur var va marcus helt inne på den färgen också.
Så just nu blir det lavendel på väggarna med texter i vitt istället men det bästa är att vi förhoppningsvis kommer vara klara med rummet efter helgen och då kan man börja inreda och bygga ihop spjälsäng och sånt helt underbart.

Var även inne på elgiganten idag och hittade en tvättmaskin till ett bra pris som ska köpas in imorgon äntligen ååh vad jag ska tvätta i helgen haha

Har där i mot sjuuuukt ont i mage och fogar idag pga allt jag gjort så nu ska jag sitta och dega med min vetekudde framför hockeyn och hoppas på sverige

Ny vecka.

Torsdag idag ny vecka i graviditeten ååh vad jag älskar torsdagar älskar att komma framåt varje vecka är ett kliv mot vårat nya liv med våran alldeles egna skapelse som ligger i min mage och växer.

Bebis vecka 25

 

Barnet kan känna igen din röst och reagerar mer på mammans röst än andra ljud. Ett korttidsminne har utvecklats. Barnet ligger och växer och mognar. Många rör sig mycket medan andra är mer stillsamma.

Redan från vecka 23 har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 800 gram.

Mamma

Olika kvinnor har olika magar. På en del börjar det synas först nu medan andra fick mage för länge sen. En del är nästan helt runda medan andra har mer putmage. Barnet kan trycka mot din blåsa vilket kan göra att du behöver gå på toaletten oftare än vanligt. Många gravida börjar även få kramp i benen. Undvik att knipa med tårna eftersom det kan öka cirkulationen och fungera som en utlösande faktor för kramp i benen.

Pappa/partner

Kanske kan du nu höra fostrets hjärtljud utanpå magen genom att lägga örat mot magen. Det kan ta lite tid att hitta rätt plats på magen och vinkel på örat, men det går efter ett tag. Fostrets hjärtljud är avsevärt snabbare än kvinnans, men desto svagare och kan blandas ihop med kurr från mage och tarmar. Det kan vara lättare att höra om man sätter en tom toalettrulle mot magen. Nu är det dags för ytterligare ett besök hos barnmorskan. Besöken äger vanligtvis rum under arbetstid och du har kanske svårt att motivera för dig själv och kolleger att ta ledigt från jobbet vid varje besök. Men tveka inte att prioritera åtminstone några besök. Då blir din delaktighet i graviditeten naturlig. Fyra öron hör bättre än två. Vi hör olika saker och ställer olika frågor. Väl hemma kan ni prata om vad barnmorskan sa och inte sa. Engagemanget blir naturligt

 

 


Kvällsmys och godis frossande!

Precis ätit en otroligt god middag bestående av marinerad fläskfile ugnsrostade grönsaker och beaneassås så nu är man mätt i magen ska kolla klart på fotbollen och hoppas på att AIK håller i ledningen och vinner!

Sen blir det kvällsmys med allt godis vi köpte hem idag vi gick loss på affären och köpte lösgodis chips vindruvor och en massa läsk... haha kommer vakna upp 10kilo tyngre imorgon.

Hittade föresten en väggdekor som jag BARA SKA HA i bebis rummet idag så sjukt fin

kan verkligen se denna text ovanför spjälsängen.. :)

Rand på magen!!!

Upptäckte precis när jag kollde mig i spegeln att jag börjar få den där randen på magen som man kan få vid graviditet jag som trodde jag skulle slippa den. Inte för att det gör något att den börjar dyka upp =)


Ska iallafall Försöka komma ut och handla lite färg till bebis rummet någon dag oxå så det kan fixas i helgen har hela tiden tänkt vita väggar med en rosa fondvägg men ååh nu börjar jag ändra mig undra om det inte blir bättre med vita väggar runt om så man istället kan få upp fina saker på väggarna har hittat så otroligt fina märken mm till väggarna. Det börjar bli jobbigt att inte kunna bestämma sig för vi har inte all tid i världen att tänka och fixa på heller för om lite mer en 3 månader så är hon här hos oss och då ska det vara klart.

hur gulligt skulle det inte vara att ha den här ovanför bebissängen

eller

Ja ni kanske förstår vart jag vill komma med motiven jag tror det skulle bli så mycket finare med något sånt på väggarna vill även ha upp hyllor där man kan ställa fint dekor på.
Puuh så många ideer men jag tror vi kan komma till en bra lösning här hemma tillslut :)


dålig uppdatering.

Blev dåligt med uppdatering igår igen .. jag hade stor vila under eftermiddagen och kvällen då jag fick ont igen och funderade på att åka in. Men det lugnade ner sig efter någon/några timmar. Har tyvärr även idag haft några sammandragningar men då nästan smärtfria ... Vet inte riktigt vart man ska dra gränsen och när man ska ringa in igen som dom inte är regelbunda eller jätte smärtsamma svårt det där.

Tanken var att åka och hämta min älskade hund idag men jag vågar verkligen inte anstränga mig mer en nödvändigt vill inte råka dra igång det på riktigt igen.

Börjar där i mot bli jävligt trött på att inte kunna göra något mitt hem behöver damsugas disken behöver tas och tvätten vikas men men får ta det en annan dag.

Bjuder på en härligt sommar/bad bild på min älskade rocky.



Uttråkad!

Blev inget jobb idag jag ringde och pratade med chefen och lyckades skjuta på introt nån vecka så nu hinner jag ringa och prata med min barnmorska om hur hon tycker att jag ska gå till väga så det var skönt att slippa tänka på det just nu.

Idag vet jag inte alls vad jag ska hitta på min plan var att kanske plocka lite hemma och ta tag i tvätten vika den mm .. får dock inte ta i mycket för det var precis det som satt igång allt i fredags men jag klarar inte av att bara ligga på soffan en dag till ...



klaga klaga klaga...

Fick den briljanta iden att pröva mina gamla jeans efter en viktdiskution med marcus nu under kvällen för inte har jag gått upp så mycket hittills enligt mig.. MEN tydligen så hade jag bredat på mig lite fick upp byxorna till en bit ovanför knäna sen tog det stopp och jag fattar verkligen inte men det blir väl så när man bara går i mammabyxor och joggingbyxor i flera månader.
Men men det fixar jag tillbaka sen efter förlossning och allt sånt =)

Prövade även idag med en promenad till affären men så fort jag går liite för fort eller att det blir lite uppför så får jag ont .. jag hoppas verkligen INTE att det här ska hålla i sig i dom månaderna som är kvar kul att inte kunna göra något på lite mer en 3 månader!

Usch känner att jag bara klagar och klagar och skriver om mina problem just nu och det kanske inte är så kul för er att läsa men tyvärr så händer det inte så mycket i mitt liv just nu som jag inte kan göra något annat en att vara inne och röra mig så lite som möjligt.
Får hoppas att jag får något bra svar i veckan ifrån min barnmorska så jag förhoppningsvis kan börja röra på mig i små mängder.


Fick en jätte fin bild idag på rocky som hade vart ute och badat för första gången för i år söt älsklingen så jag saknar honom men får hem honom imorgon eller på tisdag äntligen.

Nyvaken efter middagslur.

Dålig uppdatering här i helgen upptäckte jag.. har bara vilat vilat och vilat igår tog jag en promenad till konsum här och fick lite ont och någon sammandragning när jag ansträngde mig för mycket.

känner mig så otroligt splittrad över hur jag ska göra då jag igentligen börjar mitt nya jobb imorgon problemet där är tunga lyft och ganska stor ansträning och jag är rädd att det kommer påverka mig negativt och jag vill inte behöva åka in till förlossningen igen förns det faktiskt är dags jag måste tänka på mig och bebis så hon inte blir lidande eller råkar komma för tidigt.

Min tanke var att ringa barnmorskan och höra med henne vad hon tycker men hon jobbar inte förens på onsdag problem problem problem...




Gårdagen.

Blev inte mycke uppdatering igår ... det slutade med att jag fick så ont av mina sammandragningar så jag ringde in till förlossninge och dom skickade mig vidare till sös specialist mödravård och där skickade dom mig upp till förlossningen där jag blev inlagd. Dom lyssnade först på bebis hjärtljud och kollade mitt blodtryck och det visade inget utan var bara bra.

Efter en lång lång stund kom en läkare in och kände på sammandragningarna och gjorde ett ultraljud på magen sen ett vaginalt ultraljud och avslutade med att kolla livmodertappen vilket gjorde så sjuuukt ont fy fan... men allt var jätte bra där oxå som tur var hade jag inte blivit påverkad i tappen och hade inte öppnat mig men sammandragningarna vägrade att ge sig.
Så jag fick en bricanyl injektion i låret som efter en timme fungerade och dom slutade så då togs beslutet att jag fick åka hem men måste åka in direkt om dom kommer tillbaka.

Så denna helg blir det vila som gäller får inte anstränga mig det minsta blir väl att kolla på en massa filmer och serier från soffan men det är rätt okej det oxå.

vila vila vila...

Idag måste det bli en ordentlig vilo dag då min kropp uppenbarligen tycker att jag ansträngt mig för mycket. I går kväll så fick jag sammandragningar säkert 10st på 1 timme om inte mer en det var bara en av dom som gjorde ont visserligen. Och idag har jag hitintills fått 2 st..

jag gillar inte det alls och hoppas att det lägger sig snart satt i valet och kvalet om jag skulle ringa in till min bm och höra vad hon säger samtidigt som jag tycker att jag kan vila och avakta vill inte vara den som ringer in hela tiden för allt möjligt som händer. Min bm har ju själv sagt att så länge som dom inte gör ont eller kommer regelbundet så ska dom vara ofarliga så jag får väl lita på det!

Där sprack ju även då mina planer på att ha tvättstuga och skura lägenheten men men det får bli en annan dag. Får se dock hur jag ska få dagen att gå ligga på soffan är inte det roligaste man kan göra en hel dag!

helt slut.

Nu sitter jag i soffan helt slut efter allt städ mm idag men det gick bra inte så mycket smärta en så länge var vid damsugningen som det började dra lite i liggamenten bara.
Fick en massa gjort iallafall skippade dock skurandet det får bli imorgon.

Efter städandet så gick jag ner till affären och handlade lite det blev en massa frukt och grönsaker kände mig väldigt nyttig som oftast blir det massa godis och cola.
Ska väl erkänna att det råkade hoppa ner en plopp i korgen men det var enbart pga den nya smaken som intresserade mig mjölkchoklad med gelehallon i lät hur smaskigt som helst. Men det det får bli en bit efter middagen som idag kommer bestå av fläskytterfile med sallad och bea sås.


Har även fått ordning på mitt vardagsrumsbord jag kan aldrig bestämma mig om vad som ska stå på det eller om jag ska ha duk mm. Jag tror jag har bytt ljuslyktor och annat krimskrams 100 gånger nu. Men nu äntligen för stunden kanske jag ska säga oxå är jag nöjd med hur det ser ut.

Har fått hem min nya ljushållare den i mitten med rosa på och den är så sjukt fin och äntligen fått min fotoram inköpt oxå är dock inte nöjd med stöket under bordet fattar inte hur vi lyckas jag städar och städar där under men likförbannat så blir det en samlingshylla för sånt jag inte vet vart jag ska lägga...

Hemma dag och städ.

Torsdag idag började dagen med rostade smörgåsar med makrill så sjukt gott. Men torsdagen innebär även en ny vecka i graviditeten helt underbart i morse när jag vaknade så måste bebis ha legat långt upp kände nästan henne precis under rebenen . Det är så underbart nu när jag har börjat känna av bebis varje dag man blir lika glad varje buff eller spark som kommer det är ren lycka.

Hörseln är väl utvecklad. Barnet känner igen mammans, partnerns och eventuella syskons röster. Den hör även mammans hjärtslag. Nu börjar det bli lite trångt där inne.

Barnet känner vad som är upp och ned. Balansorganet i innerörat har utvecklats. Nu börjar nästa viktiga utvecklingssteg av hjärnan.

Nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 700 gram.

Idag blir det nog bara en hemma dag min tanke är att ta tag i städningen här hemma men det får jag avgöra sen beroende på hur ont ja har men lite kommer det nog bli oftast är det damsugningen som gör ondast och den kan jag då överlämna till min käre sambo.


Butikspring och fika.

Nyss hemkommen blev först farsta och sen vidare till marcus jobb i kista fick åka hans hemska hiss upp 31 våningar... men det var trevligt att fika med moster och kusiner blev en massa springande i butiker hittade en massa trevlig jag ville köpa men det slutade i en fotoram till ultraljudsbilden och en boddy till bebis.


gillade den gråa färgen och har fått höra av marcus att ALLT behöver inte vara rosa haha..
men nu är jag helt slut i kroppen ont i fogarna så nu blir det att ta ett långt bad och sen sverige tyskland på tv'n

Onsdag!

Vaknade i ren panik idag av att jag drömde att jag var hos tatueraren och skulle tatuera sidan av huvudet men när han var klar så gick tatueringen ut till ögonbryn näsa och mun och såg förskräcklig ut haha! Inte nog med det så stog det en byggnadsarbetare och på balkongen och röjde ( kollade även in ) där ligger jag i sängen och känner mig inte alls sugen på att gå upp och visa mig för honom :p
Ska bli så skönt när renoveringen av balkongerna är klara så man även kan börja använda dom!

Idag blir det att åka och fika med min älskade moster som jag otrolig nog inte träffat på 100 år känns det som fast vi bor hur nära som helst igentligen!!! Hon ska även få se magen för första gången oxå.

Så Just nu äts det lite vanilj yoghurt med skivad banan i helt underbart gott efter det så blir det att fixa sig ganska snabbt för ska till bussen om en timme.

Ha en bra dag allesammans för det tänker jag ha =)

Mätt och belåten.

Så där nu är vi mätta och belåtna här hemma maten blev väldigt god vette fan om bebis gillade den för hon har börjat röja i magen nu efter :p

Sitter nu och kollar på fotbollen AIK har börjat bra så bara hoppas det håller i sig och att vi vinner...
Imorgon blir det även att åka till farsta och träffa min älskade moster och ta en fika like like.
nej nu blir det min påse med godis ha en bra kväll allesammans.

Smärta..

Idag har vart så där vaknade imorse av att jag hade sjukt ont i ryggen och ut i magen när jag låg på rygg... kunde inte somna om ringde även min bm som lugnade ner mig nu är smärtan så gått som borta och bebis har sparkat och buffat på rätt bra så jag är lugn men det var lite otrevligt...

Så idag har jag inte gjort mycket mer en att bara tagit det lugnt har inte velat överanstränga mig så jag får ont igen. Har blivit lite städ och plock men mest tv tittande...
Skulle ha åkt på derbyt ikväll men valde nu att skita i det och kolla ifrån soffan istället.

Får heja extra högt och mycket istället!

Nyklippt

Idag har jag haft väldans ont i liggamenten och fogarna men efter mycket om och men så tog jag mig själv till centrum och frisören. Mitt hår har verkligen blivit lidande av att vara gravid det var så slitet i topparna att jag inte ens har kunnat haft håret utsläppt på månader...

Så jag gick helt enkelt och sa klipp bort allt dåligt hår slutade med 20cm bort men nu är det fint och ser så mycket friskare ut och känns helt underbart.

Känns skönt att inte ha så långt heller inte lika mycket hår att ta hand om som när det är ner till midjan. Lyckades även få min käre älskling att handla nya kläder förstår inte hur killar kan tycka illa om shopping det som är så underbart.

Men nog pratat om håret nu blir det mat i magen snart som Marcus står och fixar och till det hockey på tv'n

Trött tröttare tröttast!

Sitter hemma nu i soffan och väntar på att maten ska bli klar.
I går var vi hemma hos min faster och det var otroligt trevligt stannade dock inte så väldans länge då vi hade en bit hem.. Men var hemma kl 01 och då blev det sängen på nästan en gång.

Idag har vi vart på babyland babyproffsen och sen coop och jag är helt slut efter barnvagns letande finns så otrolig många olika märken och modeller men efter mycket om och men så blev det en emmaljunga ozone city och jag känner mig så nöjd!

Så för resten av kvällen kommer jag nog ligga i soffan har så ont i fogarna idag efter en massa promenader ska försöka få till en film kväll med mina chips som ligger och väntar på mig.


Lördag!

Sitter med min älskling och har nyss ätit frukost och spelat lite hockey spel på fb helt sjukt beroendeframkallande spel. Idag blir det att åka till södertälje för att fira min faster som fyllt år!

Har dock sovit som en kratta i natt som vanligt iof vaknade kl 05 och lyckades inte somna om förens kl 07 för att sen vakna kl 09 igen... Men förhoppningsvis så blir jag piggare under dagen.

dags och fixa ordning mig så jag inte skrämmer slag på alla stackare där ute ;)

inredning

Har suttit och kollat runt lite på inredning till bebisrummet idag och hittat en del som jag tror jag ska införskaffa. Ska till och börja med måla väggarna vita och sen ha en fondvägg med en rosa (tror jag) tapet sen om den blir helfärgad eller mönstrad har vi inte bestämt en.

Spjälsängen är redan inköpt och står i kartongen i väntan på att rummet ska bli klart
sen hittade jag en byrå som ska köpas och en helt underbar sänghimmel



har även tänkt att köpa någon väggtext och bild som ska sitta runt om i rummet
någon matta en fotölj och garderob ska in oxå men det blir nog bra i slutändan hoppas jag!

Fredag!

Äntligen fredag idag det betyder helg men inte minst oxå hockey vm. Även om jag under slutspelet kände nej nu får det räcka med hockey så tog det kanske max en vecka efter tills jag drömde och längtade efter att få stå på hovet igen och få se krigarna glida in på isen.
Men men det är ett tag kvar tills dess så nu får jag nöja mig med silly season på gh och vm på tv.

Inte lika kul väder idag grått och trist, ska tydligen regna hela eftermiddagen och kvällen me men men imorgon skulle solen titta fram igen och då ska även jag till södertälje.
Satt även precis och åt frukost när lillan i magen ville berätta att hallå jag är vaken nu genom en massa buffar det är en sån otroligt underbar känsla.

bjuder på en underbar bild på rocky från förra sommaren

Funderar även på om jag ska locka håret till imorgon när jag ska bort hittade denna bild och fick ideén

Ny vecka

God morgon folket precis ätit frukost här och läser runt på nätet och uppdaterar allt som hänt i världen. Sitter även och läser på om graviditetsveckor som jag idag går in i en ny vecka.
Får se lite vad som händer idag till och börja med ska jag ta ut rocky på en promenad och sen ta hand om tvätten som tvättades igår.

Insåg igår hur jag ser ut i skallen fy, jag skulle verkligen behöva färga mitt hår har ca 5cm utväxt.
Har hårfärg hemma men det känns inte riktigt okej att stoppa i det i skallen jag har fått för mig att alla kemikalier ska komma åt bebis och att det inte är bra för henne. Jag får helt enkelt sätta en påse på huvudet och se glad ut.

Du befinner dig just nu i gravid vecka 23. Ca 55,4 % av graviditeten har passerat och du har 125 dagar kvar till BF. Du är i trimester 2.

Barnet

Barnet är nu så stort att du kan känna de olika kroppsdelarna. Barnet fortsätter lagra fett men huden är ofta rynkig.

Nu utvecklas bukspottkörteln som producerar hormoner och insulin. Insulin behövs för att transportera blodsockret till kroppens celler. Barnet börjar även varva perioder av vakenhet och sömn.

Redan nu har bebisen en chans att överleva en eventuell för tidig födsel även om det ofta för med sig en del komplikationer.

Vikt 600 gram.

 


Tvätt och städdag!

Har nyss vart ute med rocky och även bokat tvättstugan trots solen och den härliga värmen så blir det en tvätt och städdag idag. Känner mig helt borta i skallen idag då jag vaknade upp as täppt i näsan och bihålerna hoppas det försvinner under dagen!

Rocky är fortfarande helt slö efter helgen han däckade så fort vi kom hem igår och han ligger och sover nu blev ju en massa nyss för honom och även en massa att hålla koll på.

Här kommer även lite bilder ifrån helgen.




Äntligen hemma!

Nu har jag äntligen kommit hem och hunnit ta det lugnt en stund i soffan och fått i mig en pizza
I lördags så åkte jag och marcus som sagt upp till hans föräldrar i ockelbo och vi har haft det helt underbart solen har skinit hela dagarna.

Från vi vakna tills ca kl 21 har vi kunnat vart ute på tomten har till och med suttit ute och ätit rocky har njutit han oxå han har fått springa lös hela dagarna och myst. Dock när han har fått vart själv uppe på övervåningen har det vart synd om honom då har han suttit och gråtit min lilla bebis.

Jag har tagit lite bilder och så med dom måste jag lägga över på datorn först innan jag kan visa upp så det kommer antagligen senare idag eller imorgon.




RSS 2.0